LIONEL MESSI

Peleov klub osporava Messijev rekord: Gol Surinamcima vrijedi isto kao i gol Realu

Foto: EPA

LIONEL MESSI srušio je Peleov rekord po broju golova za jedan klub na utakmici Barcelone protiv Valladolida (3:0).

Argentinac je pogotkom protiv Valladolida stigao do 644. gola za Barcelonu, a Brazilac je za Santos postigao 643 pogotka. Međutim, iz brazilskog Santosa su se javili i rekli kako je Messi ipak daleko od Pelea. Smatraju da se Peleu moraju računati golovi iz prijateljskih utakmica (baš kao i Messiju), što po njihovoj računici znači da Pele ima 448 golova više od Messija. 

"U tih 448 golova koji se danas osporavaju su i neki protiv velikih klubova tih godina. Pele je dao devet golova Clubu America (Meksiko) i Colo-Colu (Čile). Dao je osam Interu iz Milana, zabijao je River Plateu, Boci Juniors, Racingu, Real Madridu, Juventusu, Laziju, Napoliju, Benfici i Anderlechtu. Pa čak je i Barcelona bila njegova žrtva, dao joj je četiri gola u četiri utakmice", piše u priopćenju Santosa koje se nastavlja:

"Postoji argument nekih analitičara da je većina od tih 448 golova postignuta u prijateljskim utakmica protiv slabih rivala, malih ili regionalnih momčadi. U svakom slučaju, te su se utakmice igrale u službenoj opremi, po svim pravilima igre. Podsjećamo da je i za prijateljske utakmice potrebno dobiti odobrenje regionalnog ili nacionalnog saveza. To je li rival jak ili nije ne znači ništa za statistiku. Brojke su nedodirljive. Gol protiv Eibara statistički vrijedi kao onaj protiv Valencije. Gol protiv Transvala (Surinam) vrijedi isto koliko protiv Real Madrida na Santiagu Bernabeu."

Pele je pak već čestitao Messiju i priznao mu rekord.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više