PREMIERSHIP

Pep podržao Solskjaera: "Takve stvari se događaju svima"

MENADŽER Manchester Cityja Josep Guardiola djelovao je prilično samouvjereno uoči sutrašnjeg gradskog derbija s Manchester Unitedom na Old Traffordu.

Katalonski stručnjak kaže da je prošlo vrijeme kada su se nogometaši Cityja bojali odlaska na Kazalište snova gdje nisu slavili između 1974. i 2008. godine.

U posljednjih osam gostovanja Manchester City je na Old Traffordu upisao pet pobjeda.

"Neću izmišljati teorije o tome da će se ono što se događalo u prošlosti događati i u budućnosti. Ovaj klub je u posljednjem desetljeću narastao i više nije strašno odlaziti na Old Trafford. Ranije je bilo mnogo teže. Igrači koji su nosili dres Cityja u posljednjih 10 godina učinili su ovaj susret još ravnopravnijim", rekao je Guardiola.

United u derbi ulazi u užasnoj formi, ali to ne zavarava Pepa

United derbi dočekuje u užasnoj atmosferi. Crveni Vragovi izgubili su šest od posljednjih osam utakmica pod Solskjaerom, a potpuni slom njegova ekipa doživjela je proteklog vikenda na Goodisonu protiv Evertona, kada ih je domaćin poslao kući s četiri pogotka u mreži.

No to ne zavarava Pepa.

"Sutra očekujem najbolji Manchester United, uvjeren sam u to. Oni su sjajna momčad. Nogometaši pokušavaju dati sve od sebe i to će se sutra dogoditi. Pripremamo se za njihove jake strane, ali i za slabe točke u igri."

Norveški stručnjak uspio je naglo preporoditi ekipu pa sada ostaje vidjeti kako će se snaći pod pritiskom.

"Svima je potrebno vrijeme. Naš svijet, naša pozicija, ja sam blizu Solskjaera i savršeno razumijem njegovu trenutku poziciju. Imamo suosjećanja jedni prema drugima. Takve stvari se događaju svim menadžerima širom svijeta. To je stvarnost, savršeno ga razumijem i podržavam", dodao je Katalonac.

"Mahrez je pravi igrač za nas"

Neki britanski mediji nagađali su da je Riyad Mahrez završio svoju epizodu u Manchester Cityju zbog manje minutaže ove sezone. Pep je to demantirao.

"Riyad će biti s nama i iduće sezone, kao i one nakon toga. Nije potrebno da razgovaram s njim, on će biti ovdje sljedeće sezone. Mahrez je pravi igrač za nas. Oduševljeni smo njegovim ponašanjem i načinom na koji je igrao. On zna, kao što i svi znaju, da u ekipi postoji konkurencija, ali Riyad ostaje ovdje. Sretan je i mi smo sretni s njim", poručio je Guardiola.

Derbi Manchestera na programu je u srijedu od 21 sat. Oba kluba imaju veliki imperativ za pobjedu. Manchester City bi trijumfom ponovno zasjeo na čelo Premiershipa, dok se United s tri osvojena boda može izjednačiti s četvrtim Chelseajem i tako ostati u borbi za plasman u Ligu prvaka dogodine.

Pročitajte više