LIGE PETICE

Perišić: Prošla sezona je bila teška zbog SP-a. Sad sam spreman za Bayern

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVAN PERIŠIĆ još nije ni debitirao za Bayern, a dežurni kritičari već su ocijenili da je njemački prvak improvizirano doveo hrvatskog reprezentativca kritizirajući njegove godine (napunit će 31 godinu u veljači).

>>> Perišić Nijemcima: Svi znaju tko su Hrvati. Sjetite se samo Mandžukića i Olića

>>> Kovač brani dovođenje Perišića: "Nije bio prva opcija? Pa što, nisam ni ja"

Međutim, Perišić je spreman za novu sezonu i odlučio ih je demantirati.

"Ovog ljeta sam imao sjajne pripreme s Interom, posebno kod novog trenera. Antonio Conte radi naporno, a to traži i od ekipe, tako da sam u jako dobroj formi za Bayern", započeo je Perišić.

Prošle je sezone svjetski doprvak odigrao 45 utakmica za Inter i zabio devet golova uz osam asistencija. Jasno, bilo je i boljih sezona.

"Prošla sezona je bila jako teška. Nakon finala Svjetskog prvenstva imao sam kratko vrijeme za oporavak. Odmah po povratku u Milano sam počeo igrati službene utakmice pa sam zato i imao uspone i padove. Mislim da je normalno da sezona nakon Svjetskog prvenstva bude teška", naglasio je Perišić. 

Potom je otkrio zašto je odabrao baš Bayern, u kojem će igrati na jednogodišnjoj posudbi vrijednoj pet milijuna eura, a Bavarci će ga nakon toga moći otkupiti za dodatnih 20 milijuna eura.

"Kad me zvao Bayern, nisam puno razmišljao. Kad vas takav klub zove, onda je odluka laka. Želim dati sve od sebe i postići uspjeh. Sretan sam što sam u Münchenu", zaključio je Perišić.  

Pročitajte više