Pet dana do spektakla u Cape Townu: Messi triput skuplji od najskupljeg Nijemca

DO SUBOTNJEG okršaja Argentine i Njemačke ostalo je punih pet dana, ali već sad dvoboj Gaučosa i Elfa golica maštu nogometnih zaljubljenika diljem planeta.

Diego Maradona i Joachim Low u Južnoj Africi ukupno "raspolažu" s nevjerojatnih 576 milijuna eura, a nešto skuplja je južnoamerička momčad, čija 23 igrača vrijede vrtoglavih 313 milijuna eura. Naravno, dijelom i zbog Lionela Messija koji je procijenjen na 72 milijuna. Najvrjedniji eksponat u Lowovom sastavu je Bayernov napadač Mario Gomez, gotovo trostruko jeftiniji od Barceloninog asa (24,5 milijuna eura).

Argentinci su i nešto iskusniji od Nijemaca (27,1 naspram 25,4 godina starosti u prosjeku), koji su uspješniji u međusobnim dvobojima na svjetskim prvenstvima - bili su bolji u finalu 1990. u Rimu gdje su se osvetili za poraz u meksičkoj završnici četiri godine prije toga.

Posljednji sudar na smotrama najboljih svjetskih reprezentacija Argentinci i Nijemci imali su na prošlom SP-u, a nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca polufinale je izborila Njemačka.

Pročitajte više