Pet godina je u Manchester Cityju, a ima dva nastupa. Sad će dobiti novi ugovor

Foto: EPA

SCOTT CARSON (38) je engleski golman koji je u karijeri branio za Leeds, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton, Aston Villu, West Bromwich Albion, Bursaspor, Wigan i Derby County. U Manchester City je stigao 2019. na posudbu, dok je dvije godine kasnije potpisao ugovor.

Dakle, u mančesterskom klubu nalazi se pet godina, a ima svega dva nastupa. Prvi je bio 14. svibnja 2021. u Premier ligi, kada je City pobijedio Newcastle na gostovanju (3:4), dok je drugi zabilježio 9. ožujka 2022. godine u osmini finala Lige prvaka protiv Sportinga (0:0), i to zato što se prvi golman Ederson ozlijedio u završnici susreta.

Manchester City će Carsonu ponuditi novi ugovor

Sudjelovao je u proslavi osvajanja ukupno deset trofeja. Među ostalim, engleski mediji objavili su da je izbačen iz restorana nakon što se gotovo potukao tijekom zabave povodom osvajanja ovosezonske Premier lige. 

Unatoč tome što nije imao važnu ulogu na terenu kod trenera Pepa Guardiole, Daily Mail piše da će mu City ponuditi novi ugovor. Njegova uloga tako bi i dalje bila podržavati preostalu dvojicu golmana, Edersona i Stefana Ortegu, te brinuti za dobru atmosferu u momčadi, što mu je dosad navodno polazilo za rukom.

Pročitajte više