Piksi traži odštetu od milijun eura ako ga smijene u slučaju ispadanja u skupini Eura

Foto: EPA

PRIJE SAMO tri dana objavljeno je da je Nogometni savez Srbije produžio ugovor s izbornikom Draganom Stojkovićem Piksijem do 2026. godine. "Produženje suradnje s izbornikom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Nogometnog saveza Srbije da naša A reprezentacija nastavi nizati uspjehe i u narednom razdoblju, što se odnosi i na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Odluka će biti službeno usvojena na sjednici Izvršnog odbora u ponedjeljak, 27. svibnja”, stoji na stranicama Saveza.

Stojković je vodio Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., a vodit će je i na Europskom prvenstvu u Njemačkoj koje se održava ovog ljeta. Također, s reprezentacijom se plasirao u elitni rang Lige nacija. Legendarni Nemanja Vidić, član Skupštine FSS-a, tijekom kampanje za predsjednika tvrdio je kako Piksi i njegov stožer u reprezentaciji zarađuju osam milijuna eura godišnje, što ih čini jednim od najskupljih stožera u Europi i svijetu.

Stojković zahtijeva isplatu od milijun eura ako ga smijene nakon Eura

Međutim, u srpskim medijima se danas proširila informacija Sport Kluba da novi ugovor između Saveza i izbornika Stojkovića još nije potpisan te da nije sigurno niti da će biti potpisan unatoč tome što je to već javno objavljeno. Navodno je nastao spor oko jedne stavke ugovora na kojoj Stojković inzistira za slučaj da bude smijenjen nakon Eura.

Stojković inzistira da se u ugovor unese stavka po kojoj bi mu Savez trebao isplatiti milijun eura odštete ako Srbija ispadne u skupini Europskog prvenstva, a on nakon toga bude smijenjen. U Savezu nisu oduševljeni s tom idejom, već upravo suprotno, žele da u slučaju ispadanja u skupini mogu smijeniti izbornika bez ikakve odštete.

 

Pročitajte više