Pitali smo vas tko je najbolji trener u SHNL-u. Evo rezultata

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI nogometni sindikat objavio je nominacije za najboljeg trenera u ovoj sezoni SuperSport HNL-a. Trojica su kandidata - Sergej Jakirović (Dinamo), Željko Sopić (Rijeka) i Silvijo Čabraja (Lokomotiva). U SuperSport HNL-u je ove sezone bilo puno promjena trenera, a ova trojica su držala konstantu i ostvarila (iznad)očekivane rezultate.

Index je stoga u četvrtak pitao svoje čitatelje da izaberu najboljeg trenera tijekom ove sezone SuperSport HNL-a. Na kraju je s 37% glasova pobijedio Silvijo Čabraja, dok je Sergej Jakirović bio blizu s 31%. Željko Sopić dobio je 19% vaših glasova, dok vas je 13% smatralo da nitko od navedenih nije najbolji.

Lokomotiva završila na petom mjestu

Čabraja će ove godine s Lokomotivom završiti na petom mjestu, a gotovo do zadnjeg kola vodio je borbu za Europu s Osijekom. Da Lokomotiva prošlog vikenda nije prosula vodstvo od 3:0 kod Rudeša, upravo bi s Osijekom u zadnjem kolu igrala odlučujući meč za Europu.

Čabraja i Lokomotiva bili su teški protivnici za prve četiri momčadi u prvenstvu, kojima su otkidale bodove dobrom obranom i brzim kontrama. Lokomotiva je igrala iznad očekivanja, uz promociju nekolicine mladih igrača poput Marina Šotičeka (19) i Fabijana Krivaka (19).

Pročitajte više