PLIVANJE

Plivačicu spasila trenerica. 10 sekundi bila je na dnu bazena, spasioci nisu vidjeli

Foto: Profimedia

NA SVJETSKOM plivačkom prvenstvu u Budimpešti u srijedu se tijekom natjecanja sinkroniziranih plivačica dogodila situacija u kojoj je jedna plivačica zamalo izgubila život. U opasnosti se našla 25-godišnja sinkronizirana plivačica Anita Alvarez. Pred kraj nastupa izgubila je svijest i potonula.

Nije je bilo na površini 10 sekundi, a spasioci nisu reagirali. Imala je sreće što je njena trenerica Andrea Fuentes prepoznala da nešto nije u redu. Fuentes je pravovremeno reagirala, skočila u bazen i izvukla je na površinu dovoljno brzo da joj spasi život.

Nakon što ju je Fuentes spasila od utapanja, brigu o Alvarez preuzeli su liječnici. Dan poslije ovog događaja dolaze informacije da je Alvarez dobro te da su rezultati pretraga zadovoljavajući. Danas se pojavio i video koji prikazuje Fuentes u akciji spašavanja dok se Alvarez nalazi na dnu bazena i pluta bez svijesti, ali je ubrzo uklonjen.

Trenerica objavila dobre vijesti

Fuentes se o svemu oglasila na svom Instagram profilu: "Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je u redu. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, tlak, sve je u redu. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima u kojima se sportaši jako puno troše. Maraton, biciklizam, kros trčanje. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja.

Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice. Anita se osjeća dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu."

Pročitajte više