TRANSFERI

Počeli pregovori: Sprema se velika razmjena zvijezda između Intera i Juventusa

Foto: Gulliver / Getty Images

MOISE KEAN meta je Intera. Mino Raiola, menadžer Juventusove tinejdžerske (19) napadačke senzacije i nasljednika Marija Mandžukića, već je počeo pregovore kako bi ga doveo u Inter, otkriva Corriere dello Sport plan Nerazzurra.

CDS piše: "Inter jako želi Keana, ali je spreman čekati do ljeta 2020. jer njemu tada istječe ugovor i mogao bi doći kao slobodan igrač. Tri su važne činjenice vezane za ovaj projekt: Inter je posljednjih dana izrazio želju da dovede Keana, čiji agent Mino Raiola se sastao s direktorima Marottom i Ausiliom. Drugo: Juventus neće lako pustiti Keana i već dulje vrijeme mu nudi novi ugovor, ali mladi napadač ga još ne želi potpisati. Treće: Očekuje se da u idućih par tjedana Juventus pristupi velikom rivalu s upitom koliko bi koštali Mauro Icardi i(li) Milan Škriniar. Odgovor bi bio: Možemo pregovarati ako nam u zamjenu date Keana."

Podsjećamo, Kean je briljirao od početka ožujka do sredine travnja. U tom razdoblju je u šest utakmica za Juventus postigao šest golova, iako je na samo tri meča bio prvotimac. Tako je srušio rekord Alessandra Del Piera, koji je s 19 godina u sezoni 1993./1994. postigao pet golova za Juventus, kao i rekord Marija Balotellija tako što je postao najmlađi igrač u povijesti talijanskog nogometa koji je zabio četiri ligaška gola u nizu. Balotelli je 2009. igrajući za Inter s 19 godina zabio tri gola zaredom.

Golgeterski niz za povijest talijanskog nogometa, Kean je obogatio i u reprezentaciji. U spomenutom razdoblju zabio je po jedan gol za Italiju u dvije utakmice kvalifikacija za Euro. 

Zbog svega navedenog, Kean se nameće kao nasljednik Marija Mandžukića u Juventusu. Trener Allegri ovako je to komentirao: "Kean je zamjena za Mandžukića, ali je drugačiji tip igrača i puno više napada. Dobro je da to u ovom trenutku znamo."

Mandžukić je produljio ugovor s Juventusom do ljeta 2021., ali za tri tjedna navršava 33 godine. 

Pročitajte više