LIGE PETICE

Početak kraja Guardiolinog miljenika

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je u Ligi prvaka ogolio sve Barcelonine slabosti, a kao najslabija karika označen je Sergio Busquets.

Za vrijeme ligaške utakmice protiv Getafea u nedjelju (2:0) navijači su izviždali veznjaka koji ni u toj utakmici nije mogao utjecati na igru svoje momčadi.

Marca konstatira da je stigao kraj ere 30-godišnjeg produkta La Masije i osvajača svih velikih trofeja na klupskom i reprezentativnom nivou, kojeg je svojevremeno Pep Guardiola promovirao u mozak Barcelonine igre.

Busquets cijelu karijeru igra na poziciji srednjeg veznog, tzv. holdera, i malo je igrača koji tu ulogu mogu odigrati na nivou na koji su u Barceloni navikli od Busquetsa koji je godinama nezamjenjiv u klubu i reprezentaciji.

Ove je sezone Ernesto Valverde na toj poziciji pokušavao s Ivanom Rakitićem, a u budućnosti bi Frenkie de Jong trebao preuzeti konce igre španjolskog prvaka.

Barcelona ga je Ajaxu platila 75 milijuna eura kako bi jednog dana postao nositelj igre u veznom redu. Njegovim dolaskom mjesto se najviše trese legendi kluba Busquetsu, posljednjem aktualnom kotačiću slavnog veznog reda Xavi - Iniesta - Busquets.

Ivanu Rakitiću pozicija ne bi trebala biti ugrožena dolaskom De Jonga baš zbog Busquetsovog rapidnog pada, a klub ozbiljno računa i na Brazilca Arthura koji se ove sezone pokazao kao igrač dostojan Barceloninog nivoa.

Rakitićevi konkurenti su zasad i dalje Arturo Vidal i Carles Alena te povremeno Sergi Roberto, ako ne igra na poziciji desnoga beka.

 

Pročitajte više