Pogledajte dječje prepucavanje Hrgovića i Duboisa. Filip ga podsjetio na stari okršaj

Screenshot: YouTube

IAKO bi zbog zahtjeva Oleksandra Usika za iznimkom, koja bi mu dopustila da zadrži IBF-ov pojas, Filip Hrgović mogao ostati bez prilike da za tjedan dana postane svjetski prvak, meč protiv Daniela Duboisa (20-2) i dalje mu je najveći u karijeri te bi mu pobjeda trebala garantirati da će prije ili kasnije dobiti šansu za pojas.

Okršaj će se održati iduće subote u Rijadu na velikoj priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5, na kojoj će se sučeliti po pet predstavnika dviju najjačih svjetskih boksačkih promocija. Filip Hrgović, koji zastupa britanski Matchroom promotora Eddieja Hearna, tjedan dana uoči borbe našao se doslovno za istim stolom s ostalim teškašima koji će nastupiti na eventu - Duboisom te Zhileijem Zhangom i Deontayom Wilderom, koje čeka međusobno obračun.

Hrgović zbunio Duboisa u startu

"Drago mi je što sam tu, mjesto mi je među najboljim teškašima svijeta i sretan sam zbog ove prilike", rekao je za početak Hrgović, a onda su ga pitali što vidi kad pogleda protivnika.

"Vidim velike bicepse, ali ne vidim velika muda", rekao je Hrgović i zbunio 26-godišnjeg Duboisa, koji kao da se pitao zašto ga Hrgović uopće tamo gleda. "Ne boriš se bicepsima, nego mudima i srcem", objasnio je Hrgović nakon neugodne tišine.

"Vidjet ćemo tko ima srce, poslat ću te na jebeno spavanje", odgovorio mu je Britanac, a Hrgović spremno najavio: "Jedva čekam. Želim da bude tako, da ti mogu kontrirati. Trebaš biti agresivan, ići naprijed, ja ću ti kontrirati i poslati te na spavanje."

Hrgović: Za ovim stolom sam ja broj jedan, a broja dva sam već pobijedio

Filipa su pitali tko bi mu od boraca za stolom bio najteži protivnik, boji li se ikog od njih. "Ne, ne bojim se nijednog borca. On je samo čovjek i borac poput mene. Vjerujem da mogu pobijediti bilo koga na svijetu", odgovorio je Hrgović. "Za ovim stolom ja sam broj jedan, Zhang je broj dva, a njega sam već pobijedio."

Queensberryjev šef Frank Warren prognozirao je pobjedu Duboisa prekidom, a Eddie Hearn elokventno objasnio zašto će Hrgović izaći iz borbe uzdignutih ruku: "Dubois je bio odličan protiv Big Baby Millera, ali Hrgović od njega ne bi izgubio ni rundu. Vidjet ćete pravog Filipa Hrgovića, vrijeme je da se sučeli s elitnim teškašem i 1. lipnja ćete vidjeti najbolje od njega."

Za kraj sučeljavanja borce su pitali kako misle da će njihovi mečevi završiti. "Mislim da ću ja pobijediti, odlukom ili nokautom, nadam se nokautom", rekao je Hrgović.

Hrgović podsjetio Duboisa na stari sparing

"Spreman sam, poslat ću ga na spavanje, kako god znam", rekao je Dubois, na što se Hrgović nasmijao i pitao ga kako. "Ne brini se za to. Kako god znam", odgovorio mu je Britanac, nakon čega je počelo dječje prepucavanje.

"Poslat ćeš me na spavanje? Razbit ću te", rekao je Hrgović, a Dubois uzvratio: "Ja ću tebe razbiti."

"Već sam te razbio", podsjetio ga je Hrgović. "Znaš kada, kad si išao u bolnicu nakon sparinga."

"Imao sam 17 godina, nisam imao iskustva, dao si mi ogromne rukavice, ti si podmukli tip", pravdao se Dubois, na što ga je Hrgović nazvao lažljivcem: "Bili smo u tvojoj dvorani, ti si meni dao rukavice."

U tom trenutku moderator je prekinuo raspravu i raspustio okrugli stol, ali dojam je da je Hrgović, koji je cijelo vrijeme djelovao staloženo i samouvjereno, u ovom prepucavanju ušao Duboisu u glavu i stekao psihološku prednost za meč 1. lipnja u Rijadu.

Pročitajte više