Pogledajte kako je Hajdukov talent zabio direktno iz kornera na U-17 Euru

Screenshot: Sportklub

HRVATSKA i Wales upravo igraju utakmicu trećeg kola skupine B Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina, koje se održava na Cipru. Izabranici Marijana Budimira poveli su u 23. minuti fantastičnim pogotkom Brune Durdova. Talentirani ofenzivac Hajduka zabio je direktno iz kornera, a snimku možete vidjeti OVDJE. Wales je izjednačio u 32. minuti golom Cruza Allena.

Durdov je 16-godišnji krilni napadač rođen u Splitu. Prošao je Hajdukove mlađe uzraste te sada igra za juniore, dok je za prvi sastav dosad zabilježio dva nastupa, oba ove sezone u SuperSport HNL-u. Ovo mu je drugi nastup na ovom Europskom prvenstvu za nogometaše do 17 godina.

Hrvatska se bori za četvrtfinale

Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale. Hrvatska je u zadnje kolo ušla kao s dva boda, dok su ispred Austrija i Danska s po četiri boda. Jasno je da Hrvatskoj za prolazak treba pobjeda nad Walesom, a pritom će biti važan i rezultat Austrije i Danske.

Pobjeda bilo koje reprezentacije u tom meču Hrvatsku vodi dalje, dok se situacija komplicira u slučaju remija. Završi li 0:0 ili 1:1, Hrvatska ide u četvrtfinale. Bude li remi rezultatom 3:3 ili više, Hrvatska će ispasti, a i Austrija i Danska prolaze dalje.

Pročitajte više