NBA

Pogledajte kako je mladi hrvatski košarkaš zabijao preko novog Luke u NBA ligi

Foto: Raj Mehta-USA TODAY Sports/Reuters

SINOĆ je odigrano sedam predsezonskih NBA utakmica, a nastupila su i oba zdrava hrvatska košarkaša.

Ivica Zubac započeo je u petorci LA Clippersa te za nešto manje od 15 minuta postigao sedam poena uz četiri skoka i dvije blokade. Njegova momčad izgubila je od Sacramento Kingsa 113:98.

I dok je takva Zupčeva minutaža u skladu s predsezonom, Luka Šamanić ponovo je dobio samo mrvice u porazu San Antonio Spursa u Detroitu 115:105.

Na terenu je proveo nepunih pet minuta, a iskoristio ih je za šest poena, jedan skok i jednu asistenciju.

Zanimljivo ga je bilo ispratiti u okršaju s drugim Lukom. Najbolji sveučilišni igrač Luka Garza, podrijetlom iz BiH, rookie je Pistonsa, a sinoć je za sedam i pol minuta upisao četiri poena, dva skoka i dvije blokade. Šamanić je u dva navrata efektno zabio preko njega.

Posebno je impresionirao korištenjem leđne tehnike i pivotiranja u donjoj situaciji.

Bojan Bogdanović igrao bi protiv trećeg i najpoznatijeg NBA Luke, ali je propustio i drugu predsezonsku utakmicu Utah Jazza zbog lakše ozljede ramena.

Utah je izgubila 111:101 od Dallasa, za koji je Luka Dončić postigao 19 poena, šest skokova i pet asistencija za tek nešto više od 15 minuta na parketu. Boban Marjanović zabio je 14 za manje od 10 minuta.

MVP Nikola Jokić također je igrao malo više od 15 minuta te ostvario double-double od 17 poena i 10 skokova u porazu Denvera od Golden Statea 118:116.

LA Lakersi još nisu aktivirali LeBrona Jamesa i Russella Westbrooka te su izgubili 117:105 od prošlosezonskih finalista Phoenix Sunsa, za koje Dario Šarić zbog operacije koljena najvjerojatnije neće ni igrati ove sezone.

Pročitajte više