HAJDUK ISPAO IZ EUROPE

Pogledajte ludilo u svlačionici Maltežana nakon senzacije na Poljudu

Foto: Facebook / Gzira United F.C.

REZULTAT na Poljudu i ispadanje Hajduka iz Europe već u prvom pretkolu nisu bili šok samo za igrače i navijače splitskoga kluba nego i za momčad koja ih je izbacila.

Nakon velike pobjede 3:1, osigurane golom u 96. minuti kojim je Gzira United nadoknadila 0:2 s Malte i ostvarila najveći uspjeh u klupskoj povijesti, u gostujućoj svlačionici nastalo je pravo ludilo.

Igrači su slavili kao da su postali svjetski prvaci, a to ne treba ni čuditi jer su prvi put u povijesti ušli u drugo pretkolo europskog natjecanja. 

Lani su put u Europa ligi započeli u kvalifikacijama za prvo pretkolo u kojima su izbacili San Juliju iz Andore, da bi zatim u ovoj fazi glatko ispali od Radničkog iz Niša ukupnim rezultatom 5:0. Jedini prethodni izlaz u Europu Gzira je imala 1973. kad je u 1. kolu ondašnjeg Kupa pobjednika kupova ispala od norveškog Branna s ukupnih 9:0.

"Velika utakmica, bravo", govorio je razdragani trener Giovanni Tedesco u kameru kojom su Maltežani snimali prijenos iz poljudskih hodnika i svlačionice na Facebooku, a kako su proslavili, pogledajte sami.
 

Pročitajte više