REGIJA

Pogledajte namještenu utakmicu iz Srbije. Igrači padaju po terenu, reagirala i UEFA

Foto: Screenshot

DISCIPLINSKA komisija Nogometnog saveza Srbije kaznila je četvoricu igrača FK Timoka suspenzijom od ukupno šest godina. Oni su, prema mišljenju komisije, sudjelovali u namještanju utakmice druge lige protiv Železničara u kojoj je suparnik slavio s 3:2. Na dvije godine izbačeni su Miloš Gardić i Miloš Cvetković, a jednogodišnjom suspenzijom kažnjeni su Milan Blagojević i Aleksandar Mitrović.

Prema pisanju Sportkluba, slučaj je dobio epilog poslije izjava nogometaša Timoka, tadašnjeg šefa struke Vojkana Rajčića, trenera Gorana Stankovića i predstavnika kluba Stefana Mladenovića. Svi su se složili kako su Gardić i Cvetković sudjelovali u nečasnim radnjama, a Gardić je to sve i priznao suigračima u svlačionici. On je označen i kao inicijator djela.

Posebno sumnjiv bio je treći gol Železničara, u kojem je sudjelovalo nekoliko nogometaša Timoka. Označen je igrač s brojem 77 – Miloš Cvetković, kojem se stavlja na teret loša i neobjašnjiva reakcija. I u nekoliko situacija prije toga igrači su reagirali i djelovali vrlo sumnjivo.

Bitnu ulogu odigrala je i UEFA. Njen Odjel za integritet dostavio je dokaze o velikom broju kladioničarskih uplata na pobjedu Železničara. Kvota na trijumf domaćina konstantno je padala na dan utakmice. Neposredno pred početak susreta dosegla je minimalnu vrijednost. Važno je napomenuti kako je riječ o prvostupanjskoj presudi te postoji mogućnost žalbe.

Pročitajte više