Pogledajte zbog čega je Minnesoti poništen koš u završnici. Navijači podijeljeni

Screenshot: X

DALLAS MAVERICKSI su pobjedom kod Minnesote Timberwolves 108:105 poveli 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA play-offa u seriji koja se igra na četiri pobjede. U napetoj utakmici prevaga je bio Luka Dončić ključnim ubačajima i obrambenim potezima u zadnjim minutama, a Slovenac je na kraju završio susret s 33 poena, osam asistencija i šest skokova.

Ipak, možebitno presudna bila je i jedna sudačka odluka u završnici utakmice. Minnesotin Karl-Anthony Towns je minutu i 40 sekundi prije kraja, pri vodstvu Dallasa od dva razlike, pokupio jedan promašaj svog suigrača i zakucao za poravnanje. Nažalost po Timberwolvese, suci su taj koš poništili dosudivši tzv. basket interference.

U NBA ligi zabranjeno je dirati loptu dok god se ona nalazi iznad promjera obruča, a suci se procijenili da je Towns napravio upravo to. Tu odluku odlučili su i provjeriti dodatnim pregledom snimke, koja govori da se radilo o nijansama, dok su navijači podijeljeni oko ispravnosti odluke. Nakon tog poništenog koša, Dallas je poveo četiri razlike i povratka za Minnesotu više nije bilo.

VIDEO: Arena Sport

Pročitajte više