Poljska otela Nijemcima status nositelja, Švedska i Škotska u višem rangu

FOTO: EPA

BAREM što se grupne faze tiče. Liga nacija nastavlja se u formatu final foura čiji su plasman osigurale reprezentacije Nizozemske, Švicarske, Engleske i Portugala.

Portugalci su večeras na svom terenu ugostili reprezentaciju Poljske. Aktualni prvak Europe igrao je bez rezultatskog imperativa jer je i ranije osigurao mjesto među četiri najbolja, dok su Poljaci hvatali status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje startaju u ožujku sljedeće godine.

To im je uspjelo i bez glavnog igrača Roberta Lewandowskog. Izabranici Jerzyja Brzeczeka izvukli su remi u Guimaraesu. Poveli su domaćini u 34. minuti odličnim golom glavom Andrea Silve na ubačaj Bayernove zvijezde Renata Sanchesa.

Gosti su do vrlo vrijednog boda došli u 66. minuti nakon ponovljenog penala Arkadiusza Milika koji je u oba navrata bio precizan. Prilikom rušenja Napolijevog napadača u svom kaznenom prostoru, crveni karton zaradio je portugalski branič Pereira.

Poljaci su ovim bodom preskočili reprezentaciju Njemačke koja je jučerašnjim remijem s Nizozemskom ostala na jednakom ukupnom broju bodova na popisu deset najboljih u Ligi nacija, ali Poljska ima bolju gol-razliku zbog koje je stekla status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Rezultati by SofaScore

U izravnom okršaju za prvo mjesto skupine 2 u Ligi B do vrijedne pobjede stigla je Švedska. Ona je na svom terenu pobijedila do ovoga trenutka vodeću Rusiju. Rusima je odgovarao i bod za prvo mjesto, ali domaćin je na krilima Lindelofa i Berga stigao do pobjede i prvog mjesta te plasmana u najviši rang u sljedećem izdanju ovog natjecanja.

Škotska je hat-trickom Celticovog napadača Jamesa Forresta svladala Izrael rezultatom 3:2 i time osigurala plasman u viši rang iz Lige D. Kompletiravši ovaj hat-trick 27-godišnji napadač je došao do petog gola za Škote u posljednje dvije utakmice, što je značajnije utoliko što u prethodna 24 nastupa nije zabio niti jedan zgoditak.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više