Povijesni debakl All-Star utakmice. Gledalo ju je najmanje ljudi ikad

Foto: EPA

NBA All-Star utakmica, koja se igrala prošlog vikenda, završila je rezultatom 184:175, po čemu se može zaključiti kakva je bila igra. Najbolji igrači u ligi nisu se nimalo trudili učiniti utakmicu zanimljivom, obrana se nije igrala te su puštali jedni druge da šutiraju i bez ometanja zakucavaju. 

Odrazio se takav pristup igrača i na gledanost. Kako javlja Sports Media Watch, ovogodišnja All-Star utakmica u Americi na televiziji je privukla tek 4.59 milijuna gledatelja. Za usporedbu, All-Star utakmicu prošle je godine gledalo malo manje od pet milijuna gledatelja, a godinu prije oko šest milijuna.

Treneri ne podržavaju ovakvu košarku

"Čast mi je biti ovdje, biti dio sjajnog vikenda, voditi sjajne igrače, ali ovo je najgora košarkaška utakmica ikad odigrana", rekao je nakon utakmice trener koji je vodio Team LeBron, Mike Malone, i primijetio da je nekoliko košarkaša pokušalo igrati pravu košarku, ali da ih ostali nisu pratili.

"Priredili su šou za navijače, ali ovu je utakmicu bilo teško izdržati, neću lagati. Ne znam kako, ali nešto se mora promijeniti. Izdvojio bih Joela Embiida i Kyrieja Irvinga, koji su nešto pokušavali, koji su se borili, pokušali igrati obranu", dodao je Malone. Njegovo mišljenje mnogi su podržali jer smatraju da je All-Star utakmica postala negledljiva zbog nedostatka natjecateljskog duha.

Pročitajte više