Poznati su novi članovi Bundeslige. Velikan opet izvisio

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI St. Paulija su u 33. kolu 2. Bundeslige kod kuće pobijedili Osnabruck 3:1 i tako kolo prije kraja prvenstva osigurali plasman u najjači rang njemačkog nogometa sljedeće sezone. St. Pauli, klub poznat po ultraljevičarskoj filozofiji, slavio je golovima Afolayana u 7. i 58. minuti te golom Hartela u 68., a počasni gol za goste, koji su odavno ispali iz lige, zabio je Kehl u sudačkoj nadoknadi.

Povijesni uspjeh Holsteina

St. Pauli je zadnji put u Bundesligi igrao 2011. godine, a otad je stalno bio u drugoj ligi, a prva mu je izbjegla nekoliko puta. Uz St. Pauli u Bundesligu će i Holstein iz Kiela, koji je jučer odigrao 1:1 s Fortunom iz Dusseldorfa, što mu je bilo dovoljno za put u Bundesligu.

Rode (ptice), kako je nadimak Holsteinu, prvi put u svojoj povijesti igrat će u Bundesligi. Holstein je davne 1912. godine bio prvak Njemačke kad se nogomet u toj zemlji igrao po neobičnom sustavu. Od kraja Drugog svjetskog rata Holstein je uglavnom bio drugoligaš i trećeligaš, a u novijoj povijesti je još 2013. bio četvrtoligaš da bi onda polako krenuo prema eliti njemačkog nogometa.

U doigravanje za Bundesligu ide Fortuna iz Dusseldorfa, koja će u dvije utakmice razigravati sa 16. momčadi Bundeslige, a to je trenutačno Union iz Berlina. U 3. ligu sigurno ispada Osnabruck te ili Hansa ili Wehen, koji uočio zadnjega kola ima bod više od Hanse na 16. mjestu.

HSV sedmu godinu zaredom u drugoj ligi

I dok St. Pauli slavi ulazak u Bundesligu, njegov puno poznatiji gradski rival HSV sedmu sezonu zaredom igrat će u drugoj ligi. Šesterostruki prvak Njemačke i prvak Europe iz 1983. prvi put u svojoj povijesti ispao je iz Bundeslige 2018. godine i nikako se ne uspijeva vratiti. 

HSV je o ove sezone ponovno veći dio vremena bio u dobroj situaciji, ali je u zadnjih pet kola upisao samo dvije pobjede i dopustio konkurentima da ga prestignu. Prošle sezone su iz Bundeslige ispali Hertha i Schalke, koji ove sezone nisu bili ni blizu povratka među elitu.

Pročitajte više