Preminula legenda srpskog nogometa: Bio je veliki talent Hajduka i Dinama, a igrao je u Tottenhamu

Foto: Srpski nogometni savez

GORAN BUNJEVČEVIĆ (45) preminuo je u četvrtak u Beogradu od posljedica izljeva krvi u mozak.

Sportski direktor srpskog nogometnog saveza hospitaliziran je u noći s 19. na 20. svibnja. Pregledima je dijagnosticirano kako mu je pukla aneurizma (abnormalno proširenje stijenke arterije) zbog čega je podvrgnut hitnoj operaciji. Unatoč liječničkim naporima, podlegao je ranama.

"Goran Bunjevčević čovjek je kojeg su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali. Nogometna Srbija žali jer je izgubila jednog od najboljih sportskih radnika, sjajnog čovjeka, velikog profesionalca, osobu koja je svojim radom i ponašanjem bila primjer za sve one koji sebe vide u nogometu", priopćeno je na službenom mrežnom portalu srpskog nogometnog saveza.

Rođen u Karlovcu 17. veljače 1973. godine, Goran Bunjevčević mlađe igračke dane proveo je u Dinamovoj i Hajdukovoj omladinskoj školi.

Izbijanjem rata u bivšoj Jugoslaviji s roditeljima se preselio u Beograd. Nastavio je s nogometnom karijerom pa je prvotno nastupao za lokalne klubove poput Grafičara (1991. - 1992.) i BUSK-a (1992. - 1993.). Ubrzo je u Radu (1993. - 1997.) stekao status prvotimca, a potom i kapetansku vrpcu u Crvenoj zvezdi (1997. - 2001.).

Dojmljivim igrama na stoperskoj poziciji 2001. godine zaradio je transfer u Tottenham. U Den Haagu, za koji je nastupao od ljeta 2006., okončao je igračku karijeru 2007. godine. Od 1998. do 2003. nastupao je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore za koju je zabilježio 16 nastupa.

Svršetkom igračke karijere posvetio se operativnim funkcijama pa je u Crvenoj zvezdi i Zemunu obnašao direktorsku dužnost. Na funkciju sportskog direktora srpskog nogometnog saveza bio je imenovan 1. kolovoza 2016. godine. 

Pročitajte više