Priznanje Žarku Susiću i Vilku Lunceru

SPORTSKI novinari Hrvatske obilježili su 2. srpnja, Svjetski dan sportskih novinara svojim redovnim godišnjim Saborom na kojem su Žarku Susiću i Vilku Lunceru uručena priznanja za 70, odnosno 50 godina rada u sportskom novinarstvu.

Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec napravio je i prigodan film o 80 godina Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS), te je u prigodnom govoru naglasio da se HZSN u proteklih godinu dana zalagao za očuvanje digniteta profesije sportskih novinara, te uvijek reagirao kada su napadnuti sportski novinari bez obzira jesu li članovi HZSN-a ili ne.

Prigodna priznanja uručena su i predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora i Zagrebačkog sportskog saveza, te sponzorima koji su pomogli u radu HZSN-a.

Glavni tajnik HZSN-a Marin Šarec istaknuo je da je u HZSN trenutačno učlanjeno 167 sportskih novinara od kojih 96 imaju iskaznicu AIPS-a. Po njegovim riječima želja je čelništva HZSN-a da do kraja ove godine dostigne brojku od 200 članova, a posebno je istaknuo važnost AIPS iskaznice bez koje se ubuduće neće moći dobiti akreditacija za velike međunarodne sportske priredbe.

Pročitajte više