PRVI EL CLASICO SEZONE Zidane vjeruje Kovačiću, Barca prvi put bez Neymara

Foto: Getty Images/Guliver Image

SVE je spremno za prvi El Clasico u novoj sezoni. Real Madrid i Barcelona od 22 sata na Camp Nouu igraju prvu utakmicu španjolskog Superkupa.

Podsjetimo, Real je već osvojio prvi trofej u novoj sezoni pobjedom protiv Manchester Uniteda prije tjedan dana uzeli su europski Superkup.

Real je favorit na kladionicama nakon što su u svibnju uzeli naslov i Ligu prvaka, no zapravo je teško predvidjeti koliko je jaka Barcelona pod novim trenerom Ernestom Valverdeom i bez Neymara, koji je šokirao suigrače i prešao u PSG za 222 milijuna eura.

Španjolski sportski listovi predviđaju da će od prve minute na terenu i ovaj put biti dvojica hrvatskih reprezentativaca, Ivan Rakitić za Barcu i Mateo Kovačić, koji bi trebao uskočiti na mjesto Luke Modrića.

I dok se Barcelona očekuje u najjačem mogućem sastavu, Real će istrčati bez Cristiana Ronalda. Zidaneov napad predvodit će Isco, Bale i Benzema, ispred Kovačića, Casemira i Kroosa. U napadu Barce se na mjestu Neymara očekuje povratnik Deulofeu.

Prvi je to natjecateljski sudar najvećih rivala nakon travnja, kada je Barca usred Madrida slavila s 3:2 golovima Messija i Rakitića. I tada je Kovačić igrao umjesto Modrića, a nije bilo ni Neymara kojeg je zamijenio Paco. Unatoč pobjedi, Barca je u napetoj završnici sezone ostala bez titule, ali se utješila Kupom Kralja. Prije samo dva tjedna Real i Barca odradili su prijateljski El Clasico u Miamiju, a i tada su Katalonci slavili s 3:2.
 

 
Messi je zabio već u 3. minuti, Rakitić u 7., a Kovačić (gol i asistencija) i Asensio su do 36. izjednačili na 2:2. U 50. minuti Neymar je asistirao Piqueu za 3:2 i pobjedu.

Vjerojatni sastavi:

BARCELONA: Ter Stegen - Vidal, Pique, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Deulofeu

REAL MADRID: Keylor - Carvajal, Varane, Ramos, Theo - Kovačić, Casemiro, Kroos - Isco - Bale, Benzema

 

 

 

Pročitajte više