PSG krenuo po zamjenu za Mbappea. Nudi 80 milijuna eura i skupog napadača

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE odlazi iz PSG-a u Real Madrid. Već se oprostio od publike u Parizu te je spreman na ljeto potpisati petogodišnji ugovor s Kraljevskim klubom. Kako piše Gazzetta dello Sport, PSG je već našao zamjenu za svoju legendu. To je Khvicha Kvaratskhelia, sjajni gruzijski ofenzivac, koji igra za Napoli.

Prema Gazzetti, PSG je za Kvaradonu (23), kako mu tepaju navijači s juga Italije, ponudio 80 milijuna eura i napadača Randalla Kolo Muanija (25), kojeg je doveo za čak 95 milijuna eura. Navodno je Napoli tu ponudu odbio jer traži minimalno 120 milijuna eura. Kvaratskhelia je prošle sezone bio najbolji igrač šampionskog Napolija, dok je ove pao u drugi plan jer klub igra loše i deveti je na ljestvici.

Mbappe odlazi nakon šest godina u PSG-u

Mbappe (25) je došao u PSG 2018. godine za 180 milijuna eura iz Monaca. Iako je igrao s Lionelom Messijem i Neymarom, nije uspio osvojiti Ligu prvaka. To nije uspio ni ove godine, PSG je ispao u polufinalu od Borussije Dortmund. Već je neko vrijeme nezadovoljan i želi otići. Predsjednik kluba zadržao ga je prije dvije godine jednim od najvećih ugovora u povijesti nogometa.

Zarađuje oko 6 milijuna eura bruto mjesečno (2.7 milijuna neto), a dobio je i bonus od 180 milijuna eura samo za potpis ugovora te dodatnih 70 milijuna na kraju svake godine ugovora, koji je trebao trajati tri godine. No ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je iskoristiti.

Pročitajte više