PULA: HRVATSKI BOKSAČI ZAPOČELI PRIPREME ZA EP

Nakon što su hrvatski boksački reprezentativci proteklih dana odradili posljednje pripremne nastupe uoči Europskog prvenstva, te sudjelovali na turnirima u Debrecenu i u Beogradu, danas su se okupili u Puli i pod vodstvom izbornika Pere Tadića krenuli s pripremama za predstojeće prvenstvo Europe koji će se od 19. veljače do 1. ožujka održati u Puli.

Trenutačno se u Puli na pripremama nalazi dvanaest boksača i to Bajrami, Matković, Veočić, Pereković, Bačurin, Renato i Goran Stojanović, Palić, Bilić, Đipalo, Barjektarević i Ahmeti dok će se njima za nekoliko dana priključiti Katalinić, Jalušić i Bolonić. Prema zamislima izbornika Pere Tadića hrvatski boksači će prvih petnaestak dana trenirati tri puta dnevno, ujutro će odraditi kondicijski trening s trenerom Sinišom Ivankovićem, potom u boksačkoj dvorani Doma sportova gdje će naglasak biti stavljen na tehniku i sinhronizaciju pokreta, dok će se u večernjim satima održati boksački trening s jakim intenzitetom i sa sparing partnerima.

"Kako stvari stoje slovački boksači koji će sudjelovati na Europskom prvenstvu stižu u Pulu dva tjedna prije prvenstva tako da ćemo odraditi nekoliko treninga s njima a bit ćemo jedni drugima dobri sparing partneri",kazao je Pero Tadić kojemu će tijekom priprema pomagati Drago Mijić, Stjepan Bačurin, Milovan Rađan, Dorijan Čalić, te Boško Grubišić.

Govoreći o predstojećem Europskom prvenstvu on je ustvrdio kako je konkurencija iznimno jaka u svim kategorijama ali kako bi uz dobar ždrijeb dvojica hrvatskih boksača mogla do medalje i time izboriti nastup na Olimpijskim igrama.

"Dobar ždrijeb znači izbjeći boksače iz Turske i Rusije koji su vrlo jaki i čije zemlje imaju svoje predstavnike u euroopskim i svjetskim boksačkim asocijacijama što je ponekad bilo presudno", naglasio je izbornik Pero Tadić. Dodao je kako su uvjeti u Puli izvrsni, izrazivši pritom nadu kako će se hrvatski boksači u "dobrom svijetlu" predstaviti pulskoj publici. Konačan sastav hrvatske reprezentacije, prema svemu sudeći, bit će poznat desetak dana prije početka natjecanja.

(Hina) dspo rš

Pročitajte više