"Pulisic nije došao u United zato što njegov otac nije podnosio Mourinha"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih mladih nogometaša svijeta, 20-godišnji Christian Pulisic od ove sezone član je Chelseaja nakon što je na kraju prošle sezone stigao iz Borussije Dortmund.

Transfer vrijedan 64 milijuna eura dogovoren je još u siječnju, ali je američki reprezentativac ostao do kraja sezone u Dortmundu, da bi tek nakon toga stigao u London.

Pulisica se već godinama smatra jednim od najvećih svjetskih talenata i interes za njim je bio golem. Mladog Amerikanca hrvatskog porijekla tražili su gotovo svi najjači europski klubovi, između ostalih, i Manchester United, ali transfer na Old Trafford iz jednog razloga nije bio moguć. To je rekao Robin Walker, čovjek koji je Pulisica trenirao dok je bio klinac.

"Ja sam navijač Chelseaja, odrastao sam u Londonu navijajući za njih", rekao je Walker za The Telegraph.

"Kad sam prošle godine bio u Dortmundu, rekao sam mu da mora doći. Ne bi otišao u Manchester United zbog Josea Mourinha. Njegov otac nije mogao podnijeti Mourinha jer nije davao priliku mladim igračima", rekao je Walker pa nastavio:

"Tada sam pitao: 'A London?' Tu sam pokušao prodati grad. Njegov agent se složio rekavši: 'Kada donosite ove odluke, sve se odnosi na ulaganja i imovinu.' Bio sam presretan što je potpisao", dodao je Walker.

Pročitajte više