Pušnik: Bolje da ne znate što sam izgovorio igračima na poluvremenu

Foto: Hina

IAKO je Solin dijelilo samo pola sata od senzacije u kupu, trener Mirko Labrović nije bio pretjerano razočaran porazom u susjedskom okršaju u osmini finala kupa 2:1.

"Čestitam Hajduku na prolazu, ali imali smo priliku nokautirati voljeni klub. Ostaje žal, stvorili smo i previše prilika protiv ovakvog protivnika. Odigrali smo na visokoj razini," rekao je Labrović.

"Ovaj rezultat je dobar poticaj za nastavak sezone, slično smo izgubili i od Dinama II. Veseli me igra u napadu, stvorili smo dovoljno prilika, a kad popravimo realizaciju imat ćemo i više bodova."
"Čestitao sam igračima nakon utakmice, mogu biti ponosni. Sad im je jasno koja je razlika između 1. i 2. lige, no shvatili su da hajdukovci nisu vanzemaljci."

Pušnik nije bio zadovoljan

Hajdukov strateg, Marijan Pušnik, bio je suprotne volje, iako je iz dvoboja izašao kao pobjednik, imao je što za reći svojim nogometašima nakon ove utakmice.

"Domaćin je igrao agresivno. U Kupu je uvijek najvažnija motivacija, a nakon uvodne tri prilike kažnjeni smo golom. U drugom dijelu smo igrali malo bolje, imali niz prilika i na koncu zasluženo pobijedili, ali trebali smo biti bolji. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se Osijeku."

"Bolje da niste čuli što sam sve igračima izgovorio na pauzi. Nije bilo vrijeđanja, ali u prošle dvije-tri utakmice pokušavao na miran način, sad sam ih pokušao motivirati. Kup uvijek daje prednost domaćinu, a oni koje dolaze u goste nisu svjesni što ih očekuje. Pa i Rijeka se mučila protiv Rudeša."

U čemu je problem, zašto hajdukovci igraju tek u nastavku?

"Zbog egoizma, žele se pokazati, imamo probleme sa slobodnim udarcima. Poslije Istre su zbog toga dobili jezikovu juhu. Moramo razmišljati o takvim stvarima, ako želimo prema naprijed. Igrači bi trebali komunicirati, a ne se svađati. Moraju igrati jedan za drugog, potrebna je kolektivna igra, a kod nas ima previše egoizma."

Pročitajte više