Rakitić: Modrić je najbolji igrač na svijetu

Foto: EPA-EFE

PUNO je kritika u nogometnom svijetu na račun Luke Modrića zbog osvajanja nagrade za najboljeg igrača prošle sezone po izboru UEFA-e. Ljudi poput agenta Cristiana Ronalda smatraju da je igra na SP-u zasjenila učinak koji su igrači poput Ronalda prikazivali cijelu sezonu.

S druge strane, Ivan Rakitić smatra kako je Modrić najbolji igrač na svijetu, a da su njegovi kritičari ljubomorni.

"On je ove godine najbolji igrač na svijetu. Potpuno zasluženo. To je nešto jedinstveno, svi mi Hrvati smo jako ponosni na ono što je napravio. Dao Bog da osvoji još ovu nagradu koja je preostala, jer je Luka apsolutno zaslužuje", rekao je Rakitić u intervjuu za Novi list misleći na Ballon d'Or, nagradu za najboljeg igrača godine o kojem odlučuju glasovi sportskih novinara svijeta.

"Oni koji su ljubomorni na Luku, neka umru u toj svojoj ljubomori. Ja sam na Luku izuzetno ponosan i jednako sam sretan i zadovoljan kao da ja osvajam sve te nagrade. Zajedno smo u reprezentaciji jedanaest godina, prošli smo puno toga zajedno, volim ga kao brata. Sretan sam što je i Luka ostao u reprezentaciji, ne znam što bi bilo da je on odlučio drukčije, ne znam kakva bi bila moja odluka… S njim u reprezentaciji je sve drukčije, uvjeren sam da obojica možemo Hrvatskoj dati još jako puno."

Razgovarao je sa suprugom i izbornikom Dalićem pa na kraju odlučio nastaviti reprezentativnu karijeru:

"Svatko od nas starijih igrača imao je neku svoju situaciju i donosio neku svoju odluku. Iskreno, jesam, lomio sam se, puno razmišljao, razgovarao s izbornikom Dalićem i još više sa suprugom. Na kraju sam shvatio da je želja za reprezentacijom bila jača od svega. Toliko je ta želja bila velika da je teško bilo reći zbogom. Srce je odlučilo."

Pročitajte više