Rakitić se vraća u Barcelonu i postaje pomoćni trener?

Foto: Profimedia

IVAN RAKITIĆ mogao bi se vratiti u Barcelonu u ulozi pomoćnog trenera prve momčadi. Javlja to As navodeći da novi trener traži pomoćnike u bivšim igračima kluba koji govore njemački i španjolski jezik kako bi bili poveznica između njega i igrača, a Rakitić, legenda Barcelone, zadovoljava te uvjete.

Flick će sa sobom u Barcelonu povesti dvojicu pomoćnika, no želio bi pridodati još jednog trenerskom osoblju kluba. Thiago Alcantara, koji je igrao pod Flickovim vodstvom u Bayernu, već je kontaktiran za tu poziciju. Za Barcelonu je problem taj što Alcantara, iako na kraju sezone ostaje bez ugovora s Liverpoolom, ima tek 33 godine i mogućnost nastavka karijere pred sobom.

Nekoliko konkurenata za tu poziciju, svi još aktivni

Opcije koje se spominju su i Marc Bartra (33) i Javi Martinez (36), obojica, kao i Alcantara, još uvijek aktivni igrači. "Spominje se i ime Ivana Rakitića te njegovo savršeno poznavanje njemačkog i španjolskog jezika i prošlost u Barci. On je u Saudijskoj Arabiji i, logično, morao bi prihvatiti znatno slabiji ugovor. Ta opcija nije izgledna, ali treba je provjeriti", navodi As.

Rakitić, odnedavno član Al Shababa koji se natječe u nogometnom prvenstvu Saudijske Arabije, jedan je od igrača koje je Barcelona uvrstila među svoje legende. Za klub je odigrao 333 utakmice, uz učinak od 40 golova i 42 asistencije, a s njim osvojio 13 trofeja, među kojima Ligu prvaka i četiri španjolska prvenstva. Pod ugovorom je i za sljedeću sezonu.

Pročitajte više