Ralf Schumacher: Kimi je i prije bio sporiji od mog brata, bit će i sada

RALF Schumacher, brat 40-godišnjeg povratnika u Formulu 1, Michaela, tvrdi da će Schumi u Ferrariju već u prvoj utrci zasjeniti Finca Kimija Räikkönena, svjetskog prvaka iz 2007. godine.

"Michael će 'eksplodirati' poput granate. Siguran sam da je Kimi definitivno sporiji od mog brata. Bio je sporiji prije no što se Michael povukao 2006. godine, a u međuvremenu se nije ništa popravio", izjavio je umirovljeni prosječni F1-pilot, šest godina mlađi Michaelov brat, koji je u 180 nastupa skupio šest pobjeda i 27 podija nastupajući za momčadi Jordana, Williamsa i Toyote.

"Michael će Ferrarija istog trenutka unaprijediti, tu uopće nema dvojbe. Razlog tome leži u činjenici da bolje komunicira s ljudima u momčadi od bilo kojega drugog pilota današnjice."

O Nijemcu je progovorio i Bernie Ecclestone. Rekao je da je Schumijev povratak - vijest godine.

"To je, barem što se Formule 1 tiče, najbolja vijest godine. Toliko smo ove godine proizveli loših vijesti, te se jednako takvih naslušali, da je napokon došlo vrijeme za supervijest koja će stvari donijeti u ravnotežu", izjavio je šef natjecanja dodavši:

"Oduševljen sam njegovim povratkom. Siguran sam da točno zna što radi, jer sam siguran da je okolnosti procijenio maksimalno precizno."

Pročitajte više