Ranjena heroina Mirjana: Nema predaje, svaki meč znači novu ozljedu, ali igrat ću dok imam zavoja!

Screenshot: Youtube

MIRJANA LUČIĆ-BARONI nakon senzacionalnog plasmana u četvrtfinale Australian Opena na pragu 35. godinepobjedom nad 21-godišnjom Jennifer Brady 6:4, 6:2 u osmini finala pokušala je objasniti euforiju koja je trese i nevjericu onim što je postigla.

Mjesec i pol prije 35. rođendana, nakon puno više sportskih, ali prije svega životnih padova nego uspona, izborila je prvo četvrtfinale Grand Slama nakon Wimbledona 1999., kada ju je u polufinalu pobijedila Steffi Graff, za čiju nasljednicu je proglašavana tada 17-godišnja Mikica.
 
Godinu dana prije toga, najbolja mlada tenisačica svijeta u paru s Martinom Hingis osvojila Australian Open sa samo 15 godina.
 
Ali, nakon toga je zbog obiteljskog nasilja prekinula karijeru koju je trebala biti briljantna i nastavila je kasnije, probijajući se od samog dna i igrajući, kako je rekla, "turnire za 55 dolara."
 
Svega toga prisjetila se kada je trijumfirala nad Brady za četvrtfinale Australian Opena 2017.
 
"Jedan od mojih snova dok sam igrala na Challengerima bio je da se za nekoliko godina opet nađem u drugom tjednu Grand Slama. To sam rekla samo sebi, ali ne s nekim velikim samopouzdanjem, priznala je u Melbourne Parku.

Ima poruku za sve koji sumnjaju u vlastite mogućnosti ili im manjka vjere u povratak:
 
"Maknite od sebe svakog tko vam govori da nešto ne možete uraditi, samo krenite i radite to sa srcem."
 
Pobjeda je napunila samopouzdanjem:
 
"Ja sam tvrd orah, radit ću bez pauze i što god treba da bih došla do onog što želim. Zadovoljstvo koje sad osjećam je neopisivo. Nevjerojatno, toliko sam radila za ovo, samo se nadam da se neće pojaviti netko i uštipnuti me, da ispadne da sanjam sve ovo."
 
Podvig koji je postigla još većim čini što je do njega došla ozlijeđena:
 
"Nema šanse da ću odustati, iako svaki dan kad zaigram pokupim malu ozljedu, ali nema šanse da ću odustati. Imat ću nekoliko novih zavoja za idući meč i igrati dalje."
 
Na kraju se još jednom kratko osvrnula na sve što je prošla i pozdravila najveću podršku:
 
"Blagoslovljena sam. Imala sam teške trenutke, ali blagoslovljena sam sa svojom obitelji."

Pročitajte više