Ludnica na Mestalli: Kovačić dobio izravni crveni karton, Valencia se dva puta vratila protiv Reala

Foto: Hina

REAL MADRID u 18. kolu Primere odigrao je 2:2 s Valencijom iako je dva puta vodio. 
 
Real, za koji su od prve minute igrali Luka Modrić i Mateo Kovačić, sjajno je otvorio utakmicu. Dominirao je i u 17. minuti stigao do vodstva nakon sjajne akcije Ronalda i Benzeme, koji je pogodio preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.
 
Valencia izjednačila iz jedanaesterca
 
Nakon pola sata Valencia je zaigrala puno bolje i počele su se redati prilike pred gostujućim golom - Cancelo je pucao glavom pored gola, Gomesa je izblokirao Ramos, Pepe spasio čist gol... Ipak, u posljednjoj minuti prvog dijela Gomes je pobjegao Pepeu, koji ga je srušio, a Parejo je iz jedanaesterca izjednačio.
 
Kovačićev prvi crveni u Realu, koji je drugi put vodio samo 20 sekundi
 
Real je 20 minuta prije kraja ostao bez Kovačića, koji je zbog neopreznog prekršaja na Cancelu dobio prvi crveni karton otkako je u Madridu, no ipak su gosti ponovno stigli do vodstva. Kroos je sjajno ubacio iz slobodnjaka, a Bale glavom matirao Domenecha.
 
Slavlje Reala trajalo je samo dvadesetak sekundi, budući da je Valencia odmah uzvratila preko Alcacera. Na kraju domaći mogu žaliti za pobjedom jer je u sudačkoj nadoknadi Negredo izašao sam ispred Navasa koji je obranio njegov udarac.

 
Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real. Bio je solidan, imao dobar udarac kojeg je obranio Domenech, te je pri neriješenom rezultatu sjajno zaustavio opasan kontranapad domaćih. Kovačić, koji je dobio prednost ispred Jamesa Rodrigueza, svoju prvu utakmicu na Mestalli pamtit će po crvenom kartonu zbog kojeg će vjerojatno propustiti sljedeće dvije utakmice.
 
Real nakon ovog remija ima dva boda manje od drugoplasirane Barcelone, koja ima i utakmicu manje. Za vodećim gradskim rivalom Atleticom Real zaostaje četiri boda. 
 
 
 

Pročitajte više