Real najneefikasniji ikad, a skupi strijelac ovakve golčine trune mu u B momčadi

VINICIUS JUNIOR prije pet mjeseci je 18. rođendan proslavio potpisom za Real, koji je to platio 46 milijuna eura. Toliko je iznosila odšteta Flamengu, čime je tinejdžer postao drugi najskuplji brazilski nogometaš u povijesti. 

Ispred njega je u toj kategoriji ostao samo Neymar. Ali, Vinicius je tog Juniora pretekao i postavio rekord po kriteriju iznosa koji je brazilski klub primio za nogometaša. Jer Santos je od Barceloninih 86 milijuna eura za Neymara dobio samo 17 milijuna. 

Vinicius Junior ovim transferom postao je i najskuplji igrač u povijesti mlađi od 19 godina.

I nakon što je Real iskeširao ovako bogatstvo za ljevokrilnog napadača koji je još prije par godina proglašen Novim Neymarom, poslao ga je u rezervnu momčad Castillu.

To je imalo smisla proljetos, ali u zadnjih mjesec dana, kada Real ne može zabiti gol nikome i nikako, a jučer je ova generacija službeno postala najneefikasnija u 116 godina povijesti kluba, Lopetegui ni ne pomišlja da ga promovira u prvu momčad, nego mu je tamo ukupno ove sezone dao tek 12 minuta.

Vinicius sjajno igra za Castillu. U pet utakmica zabio je četiri gola, a onaj u današnjem remiju kod rezervne momčadi Celte (1:1) doista je velemajstorski.

Sedam minuta prije kraja, pri vodstvu suparnika, potpuno iskosa na lijevoj strani namjestio je loptu na 18 metara od gola i onda desnicom prebacio živi zid i zabio u bliži kut za bod njegove momčadi.

Ali samo pet minuta kasnije dobio je drugi žuti karton zbog simuliranja. Dok je izlazio s terena na likovanje navijača domaćina odgovorio je pokazivanjem na Realov grb na svom dresu:

 

Pročitajte više