Repka konačno kompletna: Srna i Robi Kovač predvode vod za Ukrajinu

U ROVINJU je sasvim drugačiji osjećaj pratiti reprezentaciju, u odnosu na na slovenski Čatež. Vreva je veća, kolonija turista već je okupirala ulice, parking, sve normalne restorane (zar je neka kriza?), ali reprezentativci tvrde da ovdje uživaju puno veći mir. Klima djeluje; ljudi su ovdje u isto vrijeme smireni i užurbani. A i Savez nekako lakše diše, u okruženju vitalnih sponzora.

Manji dio ekipe koja će se u subotu suprostaviti Ukrajini na Maksimiru u Rovinju je od srijede, većinom "englezi" i "nijemci", jedan dio došao je preko vikenda, a posljednji u ponedjeljak, kada je izbornik i službeno započeo s taktičkom obukom za utakmicu koja se označava presudnom za put prema Južnoj Africi.

U Rovinju je Bilića i njegov vod od 24 igrača dočekalo zahlađenje, vrijeme luduje kao i u čitavoj zemlji, ali ugodno je za treniranje. Nakon jutrošnjeg kombiniranog trčanja po stazama oko baze, hotela Eden, poslijepodne su na fino sređenom igralištu Valbruna reprezentativci konačno istrčali u punom sastavu. I puno vedriji, u odnosu na jutrošnje druženje s novinarima.

Darijo Srna i Robert Kovač predvodili su ekipu u trčanju, nabijali su tempo slabije nego je to nekada radio Niko Kovač.

Umorni, ali odlučni

Nakon zagrijavanja, i usputnog zabavljanja s lutkama na napuhavanje, Bilić je zatvorio trening. Nije bilo histerije lokalnog stanovništa, kao u vrijeme dok je reprezentacija u Istri pripremala glazuru za odlazak na Euro. No, veliki broj novinara također odaje značaj utakmice koja slijedi.

Nikola Jurčević, član Bilićevog najužeg stožera, tvrdi da je zdravstveno stanje jako dobro, svi su spremni započeti s pravim pripremama. No, nitko ne može garantirat da će svi spremni i dočekati Ukrajinu. Kranjčar tek traži formu nakon ozljede, Robi Kovač liječi aduktor, Ukrajnci i Nijemci daleko su dogurali s klubovima i osjećaju potrošenost, kao i engleska mašinerija.

"Jasno da postoji zasićenje, kraj je sezone, ali kod igrača vidim odlučnost i spremnost da napravimo ono što moramo, da pobijedimo Ukrajinu."

"Krećemo s pravom pripremom, ekipa je konačno kompletna te se okrećemo pripremi taktike i varijanti koje su aktualne za Ukrajinu."

Spomenuo je Jurčević da bi to mogla biti utakmica slična onoj protiv Rusije u kvalifikacijama za Euro na Maksimiru, kada smo nulu slavili kao pobjedu. Tvrda i jako teška utakmica.

"Mi znamo što ćemo: krenuti s ofenzivom, dominacijom i zabiti te pogotke koji nam jamče pobjedu. Istovremeo moramo pripaziti na njihove kontre, tu su najjači. Najveća opasnost svakako prijeti od Voronjina, Milevskog, Alijeva, i Ševčenka ako će igrati"

Reprezentacija Ukrajine okupila se danas i odradila prvi trening. Prema Hrvatskoj će u petak, a u 17 sati odradit će trening na Maksimiru.

iz Rovinja: Dea .Redžić
Foto: Cropix

Pročitajte više