Richards: Gvardiol je jedan od najboljih stopera svijeta, a Kovačić neopjevani junak

Foto: Profimedia/Screenshot

MICAH RICHARDS, dio trojca televizijskih komentatora Sky Sportsa, ikona Manchester Cityja koja u društvu Thierryja Henryja i Jamieja Carraghera analizira utakmice za tu TV postaju biranim riječima govorio je o hrvatskim nogometašima u momčadi Pepa Guardiole.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol odigrali su svih 90 minuta u pobjedi Cityja protiv Tottenhama, a Richards je prije i nakon utakmice ukazao na važnost hrvatskog dvojca za igru momčadi koja pred posljednje kolo Premier lige ima sve u svojim rukama za osvajanje novog naslova.

Grafika: Sofascore

Pohvala za obojicu

"Govorilo se o tome koliko je napredovao. Nemojmo zaboraviti da je on stoper, na toj poziciji je igrao na Svjetskom prvenstvu i bio je odličan. Dogodio se onaj trenutak u kojem ga je Messi okrenuo, ali on je jedan od najboljih stopera svijeta", oduševljeno je pričao Richards o Gvardiolu te dodao:

"Pep ga je preusmjerio na poziciju lijevog beka, a on nije samo lijevi bek s loptom, već i igrač koji postiže golove i asistira. Kladim se da mu nisu ni rekli da će igrati na toj poziciji. Briljantan je."

Pohvalio je i Kovačića i njegov doprinos uspjesima Cityja. Nazvao ga je "neopjevanim junakom" i istaknuo da je uvijek "živ" i da osvaja lopte.

Pročitajte više