hnl

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:0 Murić iz penala u odličnoj utakmici donio pobjedu Rijeci

Foto: Pixsell

RIJEKA je u sjajnoj utakmici 11. kola HNL-a pobijedila Lokomotivu golom Roberta Murića iz penala u 16. minuti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Iako je prije samo tri dana igrala tešku utakmicu u Europa ligi protiv Napolija, momčad Simona Rožmana odigrala je vrlo dobro i zasluženo slavila protiv također raspoložene Lokomotive.

Gosti su mogli povesti već u 8. minuti kad je Karačić ubacio u sredinu, a odbijenu loptu Tuci strašnim volejom poslao pod gredu, ali Nevistić je uspio obraniti.

Obje momčadi vrlo otvoreno su ušle u susret, a Rijeka je povela ni iz čega. U 16. minuti Josip Pivarić je potpuno nepotrebno skrivio penal tako što je samog sebe napucao u ruku u kaznenom prostoru. Ne bi vjerojatno Lovrić dosudio penal da nije nikoga bilo oko njega, ali je igrač Rijeke bio vrlo blizu i penal se morao dosuditi.

Hendija je pročitao Murićev udarac, ali je on bio prejak i Murić je drugim golom u samo par dana doveo Rijeku u vodstvo.

Hendija i greda spasili Lokomotivu

Lokomotiva nije klonula nakon vodećega gola Rijeke nego je tražila izjednačenje, ali pravu šansu nije napravila. Domaćini su do poluvremena mogli zabiti i drugi gol, ali je Hendija u 40. minuti krasnom paradom iz rašlji izvadio udarac Kulenovića s ruba šesnaesterca.

U nastavku se igralo još otvorenije, a u 50. minuti Aliyju je dobio krasnu loptu na ulasku u šesnaesterac, ali je u dobroj prilici pucao u blok.

Uslijedio je period odlične igre Rijeke koja je dobro koristila sve više prostora koji je imala pa je u 54. minuti Murić nakon fantastične solo akcije pogodio gredu, a četiri minute kasnije Štefulj je na dobru asistenciju Kulenovića pucao visoko preko gola.

U 77. minuti Menalo je odlično našao Kulenovića koji je bio praktički sam na šest metara i snažno tukao, ali Hendija jedva skreće loptu u gredu i u korner. Lokomotiva je do kraja pokušavala izjednačiti, ali je najveću šansu u završnici imao Kulenović, no iz dobre pozicije pucao je pokraj gola.

 

Pročitajte više