Rijeka uvjerljiva protiv Slavena. Hat-trick Jankovića za oproštaj od sezone

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U SUSRETU posljednjeg, 36. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici porazila Slaven Belupo s 4:0 zaključivši sezonu pobjedom. Nogometaši Rijeke prekinuli su niz od četiri uzastopna ligaška poraza. Bila je to utakmica bez rezultatskog značaja, a Rijeka će sezonu zaključiti na drugom mjestu, dok je Slaven Belupo pretposljednji.

Zanimljivo, Slaven je u zadnja tri gostovanja na Rujevici slavio. U sezoni 2022./23. gosti iz Koprivnice su dva puta pobijedili s 1:0, dok su ove sezone, u završnici jesenskog dijela, slavili rezultatom 4:2. Ovoga puta nije bilo previše dvojbi, a junak susreta je bio trostruki strijelac Niko Janković.

Lijepa akcija za vodstvo Riječana

Rijeka je povela u 18. minuti. Bila je to lijepa akcija Franje Ivanovića, Jorgea Obregona i Veldina Hodže koju je udarcem s desetak metara u pogodak pretvorio Obregon. U posljednjim trenucima prvog dijela vodstvo Rijeke je svojim prvim golom povećao Janković. Obregon je ušao u kazneni prostor i pucao iskosa s desne strane, Jesenović je odbio njegov pokušaj koji je pogodio Međimorca i pretvorio se u idealnu asistenciju Jankoviću, koji je s dva metra lako poentirao.

U 62. minuti Janković je još jednom bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i odbijenu loptu je pospremio u mrežu za 3:0. Točku n "i" Janković je stavio u sudačkoj nadoknadi. Fruk je ubacio s desne strane, Janković natrčao na vrh peterca i postavio nogu za svoj treći pogodak.

 

Pročitajte više