Roddicku US Open

AMERIČKI tenisač Andy Roddick pobjednik je US Opena nakon što je u finalnom dvoboju svladao Španjolca Juana Carlosa Ferrera 6:3, 7:6 (2), 6:3.
Roddicku (21) je to prvi Grand Slam naslov u karijeri do kojeg je došao neočekivano lako u 102 minute dvoboja sa prvim tenisačem svijeta. Mladi Amerikanac igrao je sjajno, sa 23 as-servisa i brojnim "winnerima" dominirao je u dvoboju sa Španjolcem, kojemu je to bio četvrti dvoboj u četiri dana. Roddicku je ovo bila 19. pojedinačna pobjeda zaredom, a ima omjer 37:2 otkad ga je preuzeo trener Brad Gilbert.

"Ne mogu vjerovati da sam pobjednik, pa ovdje sam još donedavno dolazio kao dijete, a sada sam uzeo krunu od Petea Samprasa", kazao je Roddick, pred oduševljenjih 23.000 gledatelja, među kojima su bili njegovi roditelji, trener Brad Gilbert, djevojka Mandy Moore i prijatelji koji su vozili i po 10 sati iz Floride da vide dvoboj.

U zadnje dvije godine osam Grand Slam turnira osvajalo je osam tenisača, a trijumf je Roddicku donio i drugo mjesto na ATP listi, odmah iza Ferrera.

"Kada sam dolazio na turnir ni na kraj pameti mi nije bilo da ću igrati u finalu i biti broj jedan. Ovdje sam ipak pobijedio tenisače poput Todda Martina, Lleytona Hewitta i Andrea Agassia", kazao je 23-godišnji Ferrero.

Pročitajte više