Rozić o najavljenom štrajku u Ciboni: Nakon Žalgirisa ću iznijeti stav igrača

KAPETAN Cibone Marin Rozić nije htio komentirati navljeni štrajk igrača koji bi se trebao dogoditi ukoliko klub ne isplati barem dio dugova koji se gomilaju proteklih mjeseci. Prema informaciji koja je prokolala hodnicima u Savskoj, igrači su najavili neodlazak na gostovanje u Sarajevo koje je na rasporedu sljedeći vikend. Očito je voda došla do ušiju, Vukovima je prekipjelo...

"Nemam komentar, ne želim ništa ovako iznositi. Sutra, nakon utakmice protiv Žalgirisa, reći ću koji je stav igrača", rekao je u razgovoru za Index hrvatski reprezentativac dodavši da smatra kako se igračima ne može ništa prigovoriti kada je u pitanju pristup.

"Sigurno bi bilo puno lakše raditi i pripremati se da nema tih dugova. No, smatram da se po rezultatima u NLB ligi može vidjeti da igrači daju sve od sebe unatoč tome što ne dobivamo plaću", objašnjava Roza.

"Ima još šanse"

Sutra u goste stiže uvijek opasni Žalgiris. Pobjeda je imperativ kada na kontu imate neugodnih 0:3.

"Ne tražimo alibi, ali je činjenica da smo imali najteži mogući ždrijeb što je i rezultiralo s ovih 0:3. Klubovi s kojima smo igrali imaju nekoliko igrača koji koštaju kao cijela Cibona. Dali smo sve od sebe što očito nije bilo dovoljno i nismo uspjeli. Uvjereni smo da i dalje ima nade."

A nade za plasman u Top 16 zaista ima, no Perasovićeva momčad više nema pravo na novi posrtaj.

"Sutra nam je najvažnija utakmica do sada. Uvjeren sam u pobjedu, a onda nam se otvara mogućnost plasmana u daljnji dio natjecanja. Sve je još uvijek otvoreno."

"Bosna je uvijek opasna"

Vremena za odmor nema pošto je naredni vikend na redu Bosna.

"Radi se o mladoj ekipi koja igra jako dobro na svom terenu. U predsezoni smo igrali protiv njih i pobijedili smo ih s nekom sitnom razlikom. U Sarajevu će svakoj momčadi, pa i nama, biti teško", smatra Rozić i dodaje da je težak raspored utjecao na formu njegove momčadi.

"Prisutan je umor. Poklopila su se teška gostovanja. Bilo je puno aviona, puno autobusa i ne može se reći da to nije ostavilo traga. No, pobijedili smo Zadra i sada smo imali par dana odmora. Nadam se da će uslijediti serija pobjeda", zaključuje Cibonin kapetan.

Pročitajte više