SVJETSKO PRVENSTVO U EGIPTU

Rukometaši traže odgodu Svjetskog prvenstva. Duvnjak: Preopasno je

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U SIJEČNJU bi se trebalo igrati Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu, ali nisu svi igrači presretni što će se ono održati. Među njima je i kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Egipat je domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu početkom sljedeće godine i pripreme za Svjetsko prvenstvo zasad teku prema planu, ali pobuna igrača mogla bi promijeniti planove organizatora.

"Prvenstvo treba otkazati. Ne razumijem zašto u ovoj situaciji stvarno moramo putovati tamo i igrati", otvoreno je poručio Islanđanin Aron Palmarsson, a s njim se složio i Domagoj Duvnjak koji kaže da je preopasno organizirati natjecanje. 

I njegov suigrač iz Kiela Patrick Wiencek također se slaže kako je prevelik rizik igrati u ovakvoj situaciji, a podršku im pruža i Steffen Weinhold.

"Sa zdravstvenog gledišta može se postaviti pitanje odgovara li takav turnir trenutnim zahtjevima vlada i globalnoj situaciji zaraze. Naravno da je pažnja javnosti koju reprezentacija i rukomet dobivaju na Svjetskom prvenstvu izuzetno važna. Ali s mog gledišta također je izuzetno važno odraditi Bundesligu."

 

Pročitajte više