Rukometašice Podravke 26. put osvojile Kup

Foto: Kolektiff

RUKOMETAŠICE Podravke Vegete po 26. put su osvojile Kup Hrvatske, pobijedivši u finalu odigranom u petak u porečkoj dvorani Žatika zagrebačku Lokomotivu s 33:29 (14:13). Najbolja igračica finalne utakmice bila je krilna igračica Podravke Vegete Josipa Mamić koja je postigla čak 13 golova iz 14 šutova. Devet pogodaka za pobjednice postigla je Katarina Pandža, a po triput su mrežu zatresle Sara Šenvald i Andrea Šimara.

U Lokomotivinom sastavu je najbolja bila Kristina Prkačin s 10 pogodaka, a po pet golova su postigle Ana Malec i Nikoleta Trunkova. U izjednačenom prvom poluvremenu zagrebački sastav je uspijevao držati priključak, a u 14. minuti imati i dva pogotka prednosti (7:5). No, bilo je to i posljednje vodstvo Lokomotive.

Podravka je na poluvrijeme otišla s pogotkom prednosti (14:13). Serijom 3:0 na početku drugog dijela Koprivničanke su došle do +4 (17:13), a onda su prednost postupno povećavale do najvećih devet golova (30:21) u 52. minuti. Lokomotiva je uspjela do kraja utakmice samo ublažiti poraz. Bilo je to 30. finale ovog natjecanja za koprivničku ekipu, a 19. za Lokomotivu, koja je ostala na šest osvojenih trofeja.

Pročitajte više