Rummenigge: Kad sam otpuštao prijatelja, plakao sam

Foto: Guliver Image/Getty Images

CARLO ANCELOTTI bio je velik igrač, ali je još bolji trener. Kao igrač je s Romom igrao finale Kupa prvaka, a s Milanom je uzeo dva naslova prvaka Europe.

Kao trener je s voljenim klubom sa San Sira također uzeo dvije Lige prvaka, a jednu je izgubio. Realu je donio povijesnu Decimu. Titule je osvajao u Juventusu, Chelseaju i PSG-u, a jedino je avantura u Bayernu bila neuspješna.

Premda je i tamo osvojio naslov prvaka, ulazak u sezonu 2017/2018. bio je loš i dobio je otkaz, a odluku mu je priopćio Karl-Heinz Rummenigge.

Direktor bavarskog velikana veliki je Ancelottijev prijatelj i priznao je kako ga je kroz suze morao otpustiti.

"Ancelotti je sjajan trener. Međutim, nije nam išlo kako smo očekivali i morali smo donijeti odluku", rekao je Rummenigge za trenera Napolija, pa je dodao:

"Sjećam se da sam imao zadatak reći mu za otkaz. Kroz suze sam to napravio, ali on je sve razumio. Zagrlio me i poručio: 'Sve je u redu. Više mi nisi šef, ali smo još uvijek prijatelji.' Tada sam zaplakao. Predobar je čovjek i pravi prijatelj."

Rummenigge posebno hvali jednu Ancelottijevu stranu.

"Uvijek je nevjerojatno smiren. Radio sam s mnogim trenerima, svi su bili različiti, ali Ancelotti je jedini uvijek bio miran, pa čak i u teškim trenucima.''

Pročitajte više