Rus Davidenko pao za manje od dva sata: Nole osvojio Masters i 1.34 milijuna dolara

TOČNO 102 minute trebale su Novaku Đokoviću, trećem tenisaču svijeta, za pobjedu 6-1, 7-5 nad Nikolajem Davidenkom u finalu završnoga teniskog turnira sezone.

Srbin je uz svoj prvi naslov na Masters Cupu zaradio i okruglih milijun dolara nagrade za pobjednika turnira u Šangaju.

Iskoristio je svoju treću meč loptu nakon što se činilo da je počeo padati u završnici drugog seta. Tu je dionicu u svoju korist okrenuo breakom u trećem gemu. Držao ga je uredno i pri rezultatu 5-3 dospio do prvih dviju meč lopti koje je Davidenko spasio asom i riskantnim napadom, odigravši kao da nema što izgubiti.

Na Đokovićevu servisu za meč Rus je ponovno bio odlučniji i iskoristio priliku poravnavši na 5-5, no već u sljedećoj igri nije servirao dobro i srpski ga je tenisač rebreaknuo. Konačno, u 12. gemu Đoković je došao do prednosti 40-0, koju nije propustio.

Bio je ovo drugi meč trenutačno trećega i petog tenisača na svijetu. Davidenko je dobio prvi, igran u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa ove godine. Točnije, ozljedom načeti Đoković predao ga je nakon što nije uspio završiti meč u trećem setu (Davidenko je smanjio na 2-1).

Đokoviću je ovo bio drugi nastup na Masters Cupu: lani je izgubio sva tri meča u skupini.

ATP Masters Cup, finale:

Đoković (2) – Davidenko (4) 6-1, 7-5

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više