ŠAH: SLOVENIJA - HRVATSKA 52-48

U vrlo lijepoj dvorani "Planet TUŠ"a odigran je prijateljski šahovski susret reprezentacija Slovenije i Hrvatske na čak 100 ploča. Igralo se u 14 različitih kategorija, a pored registriranih šahista i šahistica nastupili su i amateri ? među kojima su bili političari, sportaši i umjetnici, novinari, privrednici, te šahovski radnici. L

Hrvatski reprezentativci pobijedili su u 6 kategorija, u 3 su odigrali neodlučeno, a u 5 su poraženi. Ukupno, Slovenija je pobijedila s 52-48 i to prvenstveno zbog boljih kadeta i privrednika, koji su slavili sa po 5-0, a vrlo dobri su bili i njihovi klupski djelatnici, koji su pobijedili sa 7-3.

Seniori su igrali na 30 ploča, a konačni omjer od 15-15 može se ocijeniti uspjehom Slovenije. Naše šahistice bile su izvrsne u pobjedi od 3,5-1,5, kao i naše kadetkinje, a zanimljivo je da su nam najuspješniji bili političari i hendikepirani šahisti, koji su slavili s po 4-1. Juniori i juniorke odigrali su neodlučeno 2,5-2,5, članovi Upravnog odbora našega Saveza bili su bolji s 3-2, a novinari i sportaši s umjetnicima poraženi su istim omjerom.

Susret je bio odlično organiziran, a predsjednici Šahovskih saveza Milan Knežević i Tomislav Ledić izrazili su nadu da će se nakon prekida od 50 godina nastaviti ova lijepa tradicija druženja slovenskih i hrvatskih šahista jer "šah ne poznaje granice", kako je na svečanom otvaranju rekao Milan Knežević.

(Hina) xvkov yzm

Pročitajte više