Šahtar za Pletikosu traži 3 milijuna eura

NEKADA nezamjenjivu "jedinicu" hrvatske nogometne reprezentacije, "splitsku hobotnicu", Stipu Pletikosu u posljednjih pola godine zaista prati nesreća.

Naime, nakon ozljede prije Europskog prvenstva Plete je izgubio mjesto prvog vratara i u reprezentaciji i u klubu.

Što je još gore Ukrajinci su mu obećavali da će zaigrati u Kupu UEFA, te da odbije ponude koje je imao tijekom siječnja, a sada najednom nije na popisu za Kup UEFA, a Šahtar za njega traži odštetu od tri milijuna eura.

Nije jasno zašto ga Ukrajinci ne žele pustiti ako na njega ne računaju. Pletikosa je kazao kako su mu obećali da će braniti na svim utakmicama domaće lige, no u to ne vjeruje.

Pletikosa je jučer razgovarao i s Ahmetovim koji mu je rekao, kako prenosi Jutarnji list, da na odluku da ga se ne licencira za Kup UEFA nije on utjecao, već da je to isključivo odluka trenera Lucescua.

"Rekli su mi da mogu otići ako to želim, međutim, novi klub mora platiti odštetu, ali i preuzeti obveze iz ugovora koje Šahtar ima prema meni. Ništa više ne razumijem. Nisu me htjeli pustiti kad sam imao ponudu, a sad kad je završio prijelazni rok, istaknuli su visinu odštete" - izjavio je za Jutarnji razočarani Pletikosa.

Pročitajte više