REAKCIJE NA NESREĆU EMILIANA SALE

Salina obitelj: Ovo je loš san, zauvijek ćemo te voljeti

Foto: EPA

U PONEDJELJAK u prijepodnevnim satima, nakon nedjeljnog pronalaska olupine smrskanog zrakoplova u kojem je Emiliano Sala putovao s pilotom Davidom Ibbotsonom, otkriven je leš na 63 metra dubine na pučini ispred otoka Guernsey u Engleskom kanalu.

Odjel za istraživanje nesreća u zračnom prometu (AAIB) potvrdio je pronalazak tijela u podvodnoj olupini. Istražitelji još nisu identificirali žrtvu pronađenu 24 nautičke milje sjeverno od Guernseyja. Uskoro se očekuje privremeno izvješće istražiteljskog tima.

S obzirom na otežane vremenske uvjete, operacija se nastavlja u utorak. Vođa ekspedicije je David Mearns, američki pomorski znanstvenik i oceanograf poznatiji kao "Lovac na izgubljene brodove". U karijeri je, tvrdi BBC, odgonetnuo brojne morske tajne. 

Svi relevantniji svjetski mediji, s etiketom udarne vijesti, pišu o tijeku istrage.

BBC piše kako je podvodnim kamerama podmornice otkriveno tijelo još uvijek neidentificirane osobe. 

"Istražitelji, u dogovoru s obiteljima stradalih i policijom, razmatra sljedeće korake", napominje BBC.

"Obitelji žrtava obaviještene su o detaljima istrage", navodi Mirror.

Sky News podsjeća kako je u nedjelju navečer pronađena lijeva strana zrakovplovnog trupa, kao i dio registracije pod kojim je bio registriran let na ruti između Nantesa i Cardiffa.

Nakon što je policija obustavila službenu potragu poslije tri dana traganja za zrakoplovom, koji je na ruti Nantes - Cardiff nestao 21. siječnja, neovisna privatna potraga pokrenuta je 28. siječnja zahvaljujući internetskoj kampanji u kojoj je prikupljeno oko 370 tisuća eura.

"Ne mogu vjerovati. To je san. Loš san. Očajan sam", poručio je nogometašev otac Horacio argentinskim medijima. 

"Svakodnevno smo komunicirali i redovito sam bio informiran. Sada sam očajan", zaključio je Horacio Sala nakon privatne potrage.

Salina sestra Romina oglasila se na društvenim mrežama tijekom nedjeljne intenzivne potrage.

"Zauvijek ću te voljeti", objavila je Romina Sala na svojem Instagram profilu, uz fotografiju koja prikazuje mjesto nesreće.

Uskoro opširnije...

GALERIJA: OD SALE SE OPRAŠTAJU NAVIJAČI DILJEM EUROPE

Pročitajte više