ŠARIĆ POKAZAO AMERIKANCIMA VELIKO SRCE "Zašto ću igrati za reprezentaciju? Zato jer mi to puno znači!"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NADAO SE da će postati jedan od rijetkih igrača u zadnjih nekoliko godina koji je odigrao sve 82 utakmice regularne sezone, no zbog ozljede lijevog stopala Dario Šarić izostao je sa zadnje utakmice Philadelphia 76ersa protiv New York Knicksa.

"Bio sam stvarno tužan. Razgovarao sam s trenerom i liječnicima prije utakmice i zaključili smo da je najpametnije da ne igram. Nismo željeli izazivati sreću. Jako sam želio odigrati sve utakmice i mislim da je to važno, ali je još važnije sačuvati zdravlje", rekao je Šarić.

Unatoč ozljedi, Šarić ne namjerava propustiti Eurobasket u rujnu, što je pomalo iznenadilo američke novinare.

"Zašto ću igrati za reprezentaciju? Pa, kod nas je to malo drukčija kultura. Ja igram za Hrvatsku otkad sam bio klinac, U-16, U-17, U-18, U-20... Igrao sam u svim selekcijama. Meni to jako puno znači i igrat ću za reprezentaciju dok god budem mogao", rekao je Šarić novinarima koji su napisali kako je njima u Americi teško shvatiti takav način razmišljanja.

 

Dario je sezonu završio s 26,3 minute po utakmici u kojima je zabijao prosječno 12,8 koševa (41,1 posto šuta) uz 6,3 skoka i 2,2 asistencije.

"Bila je ovo dobra sezona, za cijelu momčad. Bio sam strašno uzbuđen na početku i sad mi je jasno zašto. Uživao sam. Mislim da smo dobro igrali, ali imali smo i jako puno problema s ozljedama. No, to je život i idemo dalje", rekao je Dario i dodao kako se nada da će sljedeće sezone, ne bude li ozljeda, 76ersi uhvatiti doigravanje.

Pročitajte više