SASSUOLO - ROMA 0:0 Rimljani ostali bez Lige prvaka

Foto: EPA

ROMA je praktički izgubila sve izglede za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što je u susretu pretposljednjeg, 37. kola Serie A odigrala samo 0:0 na gostovanju kod Sassuola.

>>> UDINESE - SPAL 3:2 Tudorove Zebre umalo prokockale ključnu pobjedu

Roma je ovim bodom stigla na peto mjesto sa 63 boda, tri manje od trećeg Intera i dva manje od četvrte Atalante, te bi i definitivno mogla ostati bez mogućnosti plasmana među četiri prvoplasirane momčadi ukoliko Atalanta u nedjelju svlada Juventus u Torinu, a Inter ne izgubi od Napolija u Napulju.

Sassuolo je čvrsto u sredini ljestvice, 10. s 43 boda.

Ante Ćorić ostao je na klupi Rome. 

Ranije u subotu su Genoa i Cagliari igrali 1-1 (0-1), a hrvatski veznjak Filip Bradarić bio je asistent za pogodak gostiju, ali je i skrivio kazneni udarac iz kojega su domaći poravnali. Bradarić je u 40. minuti poslao dugu loptu na Pavolettija (40) koji se sjajno oslobodio čuvara i pogodio suprotni kut domaćeg gola. No u 89. minuti Bradarić je gornjim dijelom ruke vratio loptu vrataru, a sudac je nakon pregleda snimke ustvrdio kako je to učinio na nepropisan način i pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Criscito (89-11 m). Cagliari, za kojega su Bradarić i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrali čitavu utakmicu, ovim je bodom definitivno potvrdio prvoligaški status i za sljedeću sezonu, sada je 12. s 41 bodom, dok je Genoa ostala u nezavidnoj situaciji, sada je 17. s 37 bodova, dva više uz utakmicu više od 18. Empolije koja se nalazi u zoni ispadanja i u nedjelju igra protiv Torina.

Pročitajte više