Sertić: Francuska ili Hrvatska? Mislim da će mi u Hrvatskoj biti lakše izboriti mjesto

"LIGU PRVAKA sam donedavno mogao gledati samo na tv-u, uz pizzu i malu Coca Colu", oduševljeno će 20-godišnji Gregory Sertić, koji će ove sezone prvi put sudjelovati u najjačem europskom klupskom natjecanju. I zasigurno dobiti nekoliko minuta.

Iako se dobar dio prošle sezone borio s ozljedama, Sertić je ipak odigrao nekoliko važnih utakmica za Bordeaux i aktivno sudjelovao (golovima i asistencijama) u osvajanju naslova francuskog prvaka. Lyon je detroniziran nakon dominacije koja je trajala pola desetljeća, a Sertić je i dalje pod dojmom tog velikog slavlja.

"Puno je to sreće, puno ponosa. Još mi je teško vjerovati da sam sa 19 godina držao u rukama trofej francuskog prvenstva. Sjetio sam se kadetskih i juniorskih godina, kad smo svi o tome sanjarili. A sad, moja prva profesionalna godina - i odmah naslov! Imali smo sjajnu momčad, a posebno mi je drago što sam i ja u tome sudjelovao; igrao sam zadnjih šest prvenstvenih utakmica i zabio gol", prepričava Sertić u intervjuu za Foot Mercato.

"Vjerujem treneru, on zna najbolje"

Početak Le Championnata Sertić je morao propustiti, opet zbog ozljede, ali uskoro bi se trebao vratiti na teren. Veliki Bordeauxov talent skromno kaže kako njegova pozicija u udarnoj momčadi nije sigurna i kako se još mora dokazati treneru, ali očito je da mu Laurent Blanc vjeruje. "Trener mi je rekao da ću igrati, ali i da moram biti strpljiv. Želi me polako uvoditi u momčad, smatra da sam još ipak premlad da bih odmah postao nositelj igre. No, imam samopouzdanja, poštujem Blanca i vjerujem da on zna najbolje. Jednog dana će me gurnuti u vatru, a ja ću dati sve što mogu", kaže mladić kojem je nogometni uzor Steven Gerrard, a najbolje se osjeća u sredini veznog reda iako mu nisu strani ni izleti na lijevu stranu.

Najdraže bi mu naravno bilo igrati Ligu prvaka u kojoj će se, kako kaže, zadovoljiti i sa tek pokojom minutom. "Bilo bi sjajno kad bi mogao biti u početnom sastavu u Ligi prvaka, ali i ako uđem s klupe, makar samo nekoliko minuta, to će za mene biti ogromna stvar. To je pravi nogomet, najbolji nogomet. Igra se strašno brzo. Ali vjerujem da neću biti impresioniran, već sam naučio ignorirati tremu. Možda mi u Ligi prvaka neće biti tako lako otresti se tog strahopoštovanja, ali pokušat ću", ambiciozan je mladi Francuz hrvatskih korijena.

"Francuska je reprezentacija u koju je jako teško ući"

Sertić je, kao što je poznato, jedan od igrača koje bi HNS u skoroj budućnosti želio vidjeti u kockastom dresu. Ne tako davno činilo se da je izgubljen za Hrvatsku, ali iz njegovih najnovijih izjava može se naslutiti da više naginje Bilićevoj nego Domenechovoj ekipi.

"Nisam još odabrao. Imam još godinu dana prije nego što budem morao donijeti odluku. No, morat ću dobro razmisliti jer bi u pitanju mogao biti put na Svjetsko prvenstvo. Volio bih igrati za Francusku, ali to je reprezentacija u koju je jako teško ući. Oni uvijek ciljaju na sam vrh. Mislim da bih u Hrvatskoj mogao imati bolje šanse da zaigram u udarnoj momčadi. No, vidjet ćemo što će biti ako me Domenech pozove", zaključuje Sertić.

Pročitajte više