Sestre Cvjetko u istom vikendu opet osvojile medalje. I ovaj put obje srebrne

Foto: Tino Marić/HJS

Proteklog je vikenda u Rijeci održan judaški Europski juniorski kup na kojemu je Hrvatska zauzela treće mjesto u ukupnom poretku zemalja s dvije zlatne medalje, jednim srebrom, jednom broncom te jednim petim mjestom i tri sedma. 

Zlato su osvojile Nika Jakuš (-78kg) i Marcelina Vranješ (+78), srebro je osvojila Jana Cvjetko (-70), a broncu Lorena Perković (-78). Plasmane su ostvarili Luka Zorotović, Borna Butijer, Kaja Špoljarić te Dunja Hogl.

JANA CVJETKO SREBRNA NA EUROPSKOM KUPU! 🥈❤️‍🔥 Ovog vikenda se u Rijeci održava Europski juniorski kup na kojem nastupa...

Objavljuje Judo & jujitsu Black BeltSubota, 4. svibnja 2024.

Najviše medalja osvojili su Talijani - pet zlatnih, tri srebra i pet bronci.

Lara Cvjetko druga na Grand Slamu

U isto vrijeme, u Dushanbeu u Tadžikistanu održao se seniorski Grand Slam. Tamo je Hrvatska osvojila dvije medalje, srebrnu Lara Cvjetko, a brončanu Iva Oberan. Helena Vuković osvojila je peto mjesto, a Zlatko Kumrić sedmo.

Sestre Cvjetko lani u istom vikendu uzele srebrne medalje

Jana i Lara Cvjetko i lani su u lipnju u istom vikendu osvojile srebrne medalje. 

Cvjetko je bila prva nositeljica turnira u Mongoliji, gdje je u finalu izgubila od Japanke Tanako i osvojila srebro. Njena mlađa sestra Jana došla je do finala  Europskog kadetskog prvenstva i osvojila srebrnu medalju.

Pročitajte više