Sigurdsson nakon debakla: Svi se igrači moraju pogledati u ogledalo

Foto: HRS

U DVOBOJU zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37 (6:16). Bilo je to iznimno loše izdanje izabranika Dagura Sigurdssona, pogotovo u prvom poluvremenu kada se posve raspala napadačka igra.

U zadnjih 18 minuta prvoga dijela Hrvatska je zabila samo jedan jedini gol, pa je nakon prvog dijela Danska vodila s ogromnih i nedostižnih 16:6. U drugom Hrvatska je izgledala malo bolje, Danci su ipak nemilice punili naš gol te su nanijeli Hrvatskoj jedan od najtežih poraza uopće. 

"Imali smo nevjerojatnih problema u napadu. Nismo imali snage, nismo imali brzine. Dodavanja su nam bila loša, nismo stvarali šanse, a kad bismo ih i stvorili, nismo ih znali iskoristiti", nakon poraza je rekao izbornik Hrvatske Dagur Sigurdsson i nastavio je:

"U drugom dijelu je bilo malo bolje, ali ne sviđa mi se kako smo igrali. Sve u svemu, jako razočaravajuće. Vidjeli smo da fizički nismo spremni za ovakve utakmice protiv Norveške i Danske. Puno trčanja, puno fizičke snage, nismo spremni za to. Svi se igrači moraju pogledati u ogledalo, moramo naporno trenirati na ljeto, ali za mene pripreme za OI kreću već sada. Vjerujem da igrači ne žele ovo ponovno doživjeti, moramo biti u puno boljem stanju", zaključio je Islanđanin.

Hrvatska je ranije na ovom turniru izgubila od domaćina Norveške (26:32) te pobijedila Argentinu (20:19).
 

Pročitajte više